קפה קצת אחרת • סטפן לייק עם שמיניות פרג וקינמון

סטפן לייק No Comments on קפה קצת אחרת • סטפן לייק עם שמיניות פרג וקינמון
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

השף סטפן לייק מציג מתכון נפלא לשמיניות פרג וקינמון.

חומרים ל-15 יחידות לבצק: ½3 כוסות קמח מנופה (500 גר')

  • ½ שקית או ½ קובייה של שמרית שמרים טריים (25 גר')
  • ½ שקית משפר אפיה (25 גר')
  • 1/4 כוס סוכר (50 גר')
  • ⅔ (160 מ"ל) חלב 2 ביצים (L)
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • לרידוד/קיפול: 100 גר' חמאה קרה.

למלית:

  • קרם פרג מוכן או… 50 גר' חמאה רכה מאוד
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גר')
  • 2 כפיות קינמון
  • 100 גר' זירעוני פרג

לציפוי:

  • ביצה טרופה עם כף חלב

הוראות הכנה:

  • 1. שמים בקערת המערבל את כל החומרים פרט לחמאה ומערבלים עם וו לישה.
  • מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ולשים 8 דקות
  • מעבירים לקערה מקומחת
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות
  • 2. קיפול הבצק: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ
  • מניחים על מחצית מהמלבן את החמאה,
  • מקפלים את הבצק הריק על הבצק עם החמאה ומהדקים היטב.
  • מרדדים שוב את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ
  • מקפלים שליש מהבצק מצד ימין למרכז, שליש הבצק מצד שמאל למרכז ואז מקפלים לשניים.
  • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ
  • מערבבים בקערית סוכר חום, קינמון, פרג והחמאה המומסת
  • מורחים את המלית על מחצית הבצק לאורך ומקפלים לשניים.
  • מהדקים היטב.
  • 4. חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ בעזרת סכין חדה
  • מפתלים כל רצועה לבורג וסוגרים לשמינייה
  • מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה
  • 5. מחממים תנור לחום בינוני (180°C)
  • מורחים את השמיניות בביצה טרופה וזורים מעל פרג
  • אופים כ-20 דקות עד להשחמה.


0 תגובות